середа, 11 березня 2020 р.

Шевченківські читання

9 березня Україна відзначила 206-ту річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Учні та вчителі нашого ліцею не залишилися осторонь цієї події. Сьогодні вчителем української мови і літератури Горбатюк Л.В. в нашому ліцеї були проведені Шевченківські читання  для учнів 1-4 класів та 5-11 класів.
Існує чудова легенда. Коли народжується дитина, Господь благословляє її у білий світ своєю рукою. Покладе на голову - мудра буде, на серце - милосердною буде, на руки - золоті руки. І такою дитиною, котрій поклав Господь руку на серце, на голову й руки, є Тарас Григорович Шевченко.

 Учні декламували вірші, співали пісень, презентували свої малюнки. Також діти та вчителі переглянули пізнавальні відеопрезентації про життя та творчість Великого Кобзаря.

Активну участь у заході взяли учні початкових класів:Спеціальна А., Гапонюк В., Капітан О., Поварчук А., Марківська О., Богуцька Л.

Особливо варто відзначити таких учнів: Моцеглов Д.(11 кл), Берлізову А.(11 кл), Кукуріку І.(9кл.), Корнійчук Д.(9кл.), Самчука Ю. (11кл),Ткаченко Н.(9 кл), Кушнірук Ю. (7кл), Балій М. (7 кл).

Прозвучали чуттєві пісні на слова Т.Шевченка: " Тополя" у виконанні учениці 7 класу Моцеглов Дарини та "Зоре моя вечірняя" - учениці 4 класу Захарової Вікторії.

Нас просто не існує без Тараса Шевченка.У ньому - уся історія наша, усе буття, усі мрії. Він - вершина нашого українського родового дерева.

















Немає коментарів:

Дописати коментар