неділю, 21 березня 2021 р.

 Всесвітній день поезії


                        Тиждень профорієнтації в ліцеї
Зображення


Вибір професії – невід'ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно учні виходять на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій єдиний.
З метою підготовки учнів до обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби, а також ознайомлення учнів з актуальними професіями на ринку праці та правилами їх вибору у ліцеї пройшов тиждень профорієнтації.
В рамках тематичного тижня були проведені різноманітні заходи зосереджені на виховання в учнів спрямованості на самопізнання, як основу професійного самовизначення. Зокрема,  18 березня 2021 року для старшокласників та їх батьків була організована зустріч з представником Ізяславського районного центру зайнятості. Учні дізналися, що сьогодні ринок праці все більше вимагає творчих працівників, які підготовлені до самостійної, раціоналізаторської і винахідницької діяльності в різних галузях народного господарства та приватного сектора. В умовах конкуренції перемогу отримує висококваліфікований працівник, який використовує у своїй діяльності новинки науки і техніки. Таким фахівцем може стати лише людина, котра при обиранні майбутньої професії орієнтувалась на формулу: "хочу-можу-треба".
Профорієнтаційна робота з учнями – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві.








Немає коментарів:

Дописати коментар